Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Σχολεία: Άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου μετά την συνεδρίασή τους, όπως μετέδωσε το Mega.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τις 8 Φεβρουαρίου δε θα υπάρξει απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα. Υπάρχει ένα σενάριο ότι ίσως ανοίξουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο το θέμα αυτό θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Ποιες προϋποθέσεις θέτουν οι καθηγητές

Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την επιστροφή στα σχολεία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές και κυρίως όσον αφορά στα covid τεστ και την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Ακόμη κι αν ορισμένοι επιστήμονες παραμένουν διστακτικοί ως προς το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμμερίζονται την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης διδασκαλία και κυρίως τα παιδιά της τρίτης λυκείου, τα οποία προετοιμάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου