Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης στην Καστοριά: Το βίντεο από ψηλά που δείχνει το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής


Το ιστορικό κτίριο ισοπεδώθηκε

Σε μία άμορφη μάζα μετατράπηκε το ιστορικό ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη που το ισοπέδωσε και έγινε αισθητή ακόμα και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Σε ένα βίντεο από drone του χρήστη Σωτήρη Φλουρή καταγράφεται η απόλυτη καταστροφή του ξενοδοχείου το οποίο ισοπεδώθηκε.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βασίλης Τσάμης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «το ξενοδοχείο ήταν κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο. Οι δεξαμενές υγραερίου είναι άθικτες σε ξεχωριστό προβλεπόμενο χώρο. Όλο το σύστημα του ξενοδοχείου ήταν σε πλήρη αδράνεια. Θέλουμε χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό που έγινε».

Ευτυχώς την ώρα της καταστροφής δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα στο ξενοδοχείο, το οποίο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου