Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Τι θα συμβεί στο δέρμα σας αν κάνετε μπάνιο με μηλόξυδο

Τι θα συμβεί στο δέρμα σας αν κάνετε μπάνιο με μηλόξυδο

Μπάνιο και ειδικότερα αφρόλουτρο με μηλόξυδο; Ναι, γιατί όχι; Το μηλόξυδο είναι το νέο trend στις DIY θεραπείες ομορφιάς, όπως το λάδι καρύδας.

Το μηλόξυδο αρχίζει να κυριαρχεί στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας. Αν και σίγουρα δεν είναι ένα νέο συστατικό, το βασικό στοιχείο της κουζίνας έχει από καιρό διαφημιστεί ως σούπερ σταρ στον χώρο ευεξίας.

Τώρα αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα ομορφιάς, με πολλά υποτιθέμενα οφέλη τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά.
«Το μηλόξυδο έχει αντιμικροβιακά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συνήθως ως DIY θεραπεία για δερματικά προβλήματα όπως ηλιακό έγκαυμα, ακμή και πιτυρίδα», εξηγεί ο Joshua Zeichner , MD, καθηγητής Δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, επειδή το μηλόξυδο είναι όξινο (περιέχει υψηλή ποσότητα κιτρικού οξέος, ένα άλφα-υδροξυ οξύ, καθώς και οξικό οξύ), μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απαλό απολεπιστικό, προσθέτει ο Δρ Zeichner. Το μηλόξυδο έχει στυπτικές ιδιότητες, οι οποίες είναι χρήσιμες για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των πόρων.

Μπάνιο με μηλόξυδο

Αυτές οι φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες του μηλόξυδου το καθιστούν μια καλή επιλογή για χρήση με εμποτισμό σε όσους αντιμετωπίζουν μικρούς ερεθισμούς ή εξανθήματα, ή ακόμα και για απολέπιση. Ο Δρ. Zeichner επισημαίνει ότι ένα μπάνιο με μηλόξυδο μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αντιμετωπίζετε ηλιακό έγκαυμα και/ή απλά έχετε ξηρό, άτονο δέρμα.

Όταν πρόκειται για ένα μπάνιο – αφρόλουτρο, δεν χρειάζεστε πραγματικά έναν τόνο μηλόξυδο. Ας μην ξεχνάμε ότι το συστατικό είναι πολύ όξινο. Η αραίωση είναι σημαντική για να μην καταλήξετε κατά λάθος να ερεθίσετε το δέρμα σας, αντί να το καταπραΰνετε. Σε αυτή τη σημείωση, ο Δρ. Zeichner προειδοποιεί ότι τα λουτρά με μηλόξυδο δεν είναι για όσους έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν χρησιμοποιείτε επίσης πολλά προϊόντα απολέπισης. Και, είναι αυτονόητο ότι ιδίως για σοβαρά δερματικά προβλήματα, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να προσθέσετε από μισό φλιτζάνι έως ένα – δύο φλιτζάνια βιολογικό μηλόξυδο σε μία γεμάτη μπανιέρα. Και αν ανησυχείτε ότι μπορεί να μυρίζει ξύδι, το άρωμα του ξυδιού διαλύεται γρήγορα. Μετά το μπάνιο το δέρμα είναι πιο απαλό και αν έχετε τίποτα τσιμπήματα σίγουρα θα ανακουφιστείτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου