Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κυψέλη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 7χρονου Αντρέα – «Ήταν χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα»

Το παιδί υφίστατο κακοποίηση συστηματικά και βάναυσα - Στη φυλακή η μητέρα και ο 33χρονος σύντροφός της

Ανατριχίλα προκαλούν όσα ομολόγησαν κατά τις μαραθώνιες απολογίες τους, η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη και ο 33χρονος σύντροφός της. Οι δυο τους, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, φέρονται να παραδέχτηκαν τη συστηματική κακοποίηση του παιδιού.

«Το πρωί ήταν τιμωρία από το πρωί, όρθιο, χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα, να κοιτάζει τον τοίχο. Ξαφνικά άκουσα έναν γδούπο και είδα το παιδί πεσμένο στο πάτωμα, νεκρό» είπε η μάνα του 7χρονου Ανδρέα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Του έκλεισα το στόμα με μία μικρή μονωτική ταινία, για να τον ηρεμήσω επειδή ήταν άτακτος. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήταν η κακιά στιγμή. Τον νοιαζόμουνα, τον πρόσεχα και του αγόραζα παιχνίδια» είπε ο σύντροφος της μητέρας.

 Δειτε το βιντεο εδω

Ο 33χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής T-live, φέρεται να πίεζε με τανάλια τα δάχτυλα του 7χρονου για τιμωρία.
«Μου είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο»

Το δελτίο ειδήσεων του OPEN αποκάλυψε ένα μέρος από τις απολογίες των δύο κατηγορούμενων στο ανθρωποκτονιών.

Αρχικά, ο 33χρονος παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε μονωτική ταινία για να φιμώσει το στόμα του Ανδρέα, ενώ άργισε να καταβάλει, πως το παιδί δεν είναι καλά.

Χαρακτηριστικά, φέρεται να είπε, σύμφωνα με το δελτίο, ότι «μονωτική ταινία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου για αυτό και είχα τα εργαλεία. Του εξήγησα μάλιστα πως όταν ηρεμήσει τότε θα τη βγάλω. Αμέσως πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του, ενώ είδα τον Ανδρέα που κάθισε στο πάτωμα. Δεν θεωρώ ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί γύρισα να δω αν είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει».

Επίσης, το δελτίο του OPEN αποκάλυψε και όσα κατέθεσε η 29χρονη, η οποία σημείωσε πως νόσησε από κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφερθεί για το μέλλον του παιδιού της.

Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς πως «είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα το Μάριο για τον Αντρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Μετά από δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μου είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή, ούτε πώς τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μία εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Μετά όμως δεν την ξαναείδα».

Κυψέλη: Κακοποιούσαν και την αδερφή του Ανδρέα

Κακοποίηση φαίνεται ότι υφίστατο και η 10χρονη αδερφή του Ανδρέα, Ιωάννα, που τελικά δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Η μητέρα των δύο παιδιών φαίνεται ότι έστελνε με μακρυμάνικα τη μικρή Ιωάννα στο σχολείο για να μη φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη που ζούσε. Το κοριτσάκι επί τρείς συνεχόμενες ημέρες, 14, 15 και 16 Μαΐου του 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε και ενημέρωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου