Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ρόδος: Απειλούσε ιερέα ότι θα βγάλει φωτογραφίες του στο ίντερνετ και του άρπαξε 20.000 ευρώ

Ο παπάς πέθανε πρόσφατα

Ένοχος για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση ενός ιερέα στη Ρόδο κρίθηκε ένας 30χρονος από τη Λάρισα. Από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2020 εξανάγκασε τον παπά να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ σταδιακά υπό την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του.

Ο ιερέας, που είχε γνωρίσει το 2012 τον κατηγορούμενο στο νησί το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη, έχει πρόσφατα πεθάνει. Μετά την γνωριμία τους επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε στην Εθνική Τράπεζα αναφέρει η dimokratiki. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλον δικαιούχο. Συνολικά, όπως είπε, του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου