Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Πλησιάζει η ώρα της απολογίας του

Τι κατέθεσαν ο διακοσμητής του σπιτιού του σκηνοθέτη και η οικιακή βοηθός

Η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη πλησιάζει καθώς τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις βιασμού που κατηγορείται.

Η δίκη μπαίνει στην τελική της ευθεία μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου τεσσάρων μηνών και τον κατηγορούμενο, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα καθώς από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί όσα του αποδίδονται.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις των τριών τελευταίων μαρτύρων που είχε προτείνει η υπεράσπιση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.


«Είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα»


Πρόσωπα που ήταν κοντά στον κατηγορούμενο μίλησαν για τον χαρακτήρα του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες σε βάρος του. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και πάλι οι ισχυρισμοί περί αντιπαλοτήτων. «Είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα» εκτίμησε καταθέτοντας πρώην σύντροφος του που τον περιέγραψε ως ένα άνθρωπο τρυφερό χωρίς κανένα στοιχείο «κακό και βίας».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο διακοσμητής του διαμερίσματος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αμφισβήτησε τις περιγραφές των νεαρών που καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν στον συγκεκριμένο χώρο.

«Ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικιακή βοηθός του σκηνοθέτη καταθέτοντας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είδε ξένα πρόσωπα στο διαμέρισμα. «Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν» είπε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως δεν είχε δει «κάποιες ουσίες» στο σπίτι. «Κάπνιζε μόνο» ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου