Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του – Θα επιστρέψει στη φυλακή;

Συνεχίζονται οι κόντρες στο φόντο της δικαστική απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που από την αρχή είχε επισημάνει τον κίνδυνο εκτροπής σε λαϊκά δικαστήρια, σε νέα ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ωμή και υποκινούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» και απέδωσε τις επιθέσεις σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Την ίδια ώρα, πανό διαμαρτυρίας για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Δημήτρη Λιγνάδη ύψωσαν θεατές το Σάββατο (16/7) το βράδυ στην Επίδαυρο πριν αρχίσει η δεύτερη παράσταση Πέρσες του Αισχύλου.

Στο πανό αναγραφόταν η φράση «Βιαστής Είναι», με αρκετούς θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Σε πολλές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, ηθοποιοί διάβασαν το κείμενο διαμαρτυρίας που έχει συντάξει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την υπόθεση.


Με σκληρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, έκανε λόγο για «ωμή και υποκινούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» και απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες τις επιθέσεις σε βάρος της προέδρου και των άλλων μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου.

«(…)Η συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής, ενέχει πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες και είναι ξεκάθαρα ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ απ’ αυτούς που δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς και η απαξίωση αυτών (θεσμών) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους(…)».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας.

«(…)Οι δύο σκληρές απαντήσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκφράζουν το σύνολο των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών αποφάσεων, είναι η απόλυτη απάντηση σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνία ανθρώπους(…)».

Ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει επίσης ότι ακόμα κι αν ασκηθεί έφεση από την εισαγγελία Εφετών ο Δημήτρης Λιγνάδης δε θα επιστρέψει στη φυλακή.

Πηγή: Mega

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου