Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης: «1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους, θα δικαιωθώ» – Οι πρώτες εικόνες

Ο Δημήτρης Λιγναδής βγήκε από τη φυλακή και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως, να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης.

1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.









Επέμβαση εισαγγελέα για την απόφαση της αποφυλάκισης


Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Εφετών μπαίνει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών το Δημήτρη Λιγνάδη και έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ με επείγουσα παραγγελία της ζήτησε την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης  προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε, επιπλέον από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει αναφορά του στην οποία θα περιλαμβάνονται τόσο οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής όσο και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι να εξεταστεί αν αξιολογήθηκε με ορθό τρόπο το αποδεικτικό υλικό.

Επίσης, θα εξεταστεί εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών σε ό,τι αφορά το σκέλος της αθώωσης του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δυο βιασμούς που καταδικάστηκε ο σκηνοθέτης αλλά και για την αποφυλάκιση του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Δικαστές και ένορκοι με αποφάσεις που κατέγραψαν οριακές πλειοψηφίες επέβαλαν στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών ενώ έκαναν δεκτό το αίτημα του για χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου