Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Λαγός: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας, λαμόγια»

Μάγδα Φύσσα: «Στα λαγούμια σας, στις τρύπες σας, τελειώσατε»

Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής με αφορμή την αναφορά του Ιωάννη Λαγού περί πολιτικής δίωξη σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, ζήτησε το λόγο και κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι δεν του επιτρέπεται να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής. Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε ότι οι καταγγελίες του δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, εκείνος ξέσπασε λέγοντας: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την αριστερά… μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή ενώ κατά την αποχώρηση από την δικαστική αίθουσα ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, φώναζε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».
Μάγδα Φύσσα


Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Μάγδα Φύσσα και άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της, από την άλλη πλευρά της αίθουσας, φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». «Τώρα ξεκινάμε» ήταν η απάντηση. «Ψόφο, γουρούνια!» φώναξε η άλλη πλευρά.

Κατά την επιστροφή του Ιωάννη Λαγού στην δικαστική αίθουσα οι υποστηρικτές του που κάθονται στα πίσω έδρανα της αίθουσας όταν τον αντίκρισαν ξέσπασαν και πάλι σε χειροκροτήματα.

Τέλος, το δικαστήριο λίγο πριν διακόψει για τις 28 Σεπτεμβρίου, έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων λόγω παραγραφής, ενώ απέρριψε και δύο αιτήματα κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου