Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Συνολικά 34 πολίτες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία – Επισκέφθηκε το Γεννηματάς ο Πλεύρης

Έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες

Συνολικά 34 πολίτες από τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών), ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Ειδικότερα το ΕΚΑΒ μετέφερε έναν πολίτη στο «Γ.Γεννηματάς», πέντε στο «Ιπποκράτειο», 23 στον «Ερυθρό Σταυρό», έναν στο «Σωτηρία», έναν στο ΚΑΤ, ενώ τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και ελαφριά τραύματα διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ.

Από τις εκκενώσεις που έγιναν από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακα), το ΕΚΑΒ μετέφερε σε νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Γεννηματάς και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο και ειδικότερα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων. Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου