Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Καϊλή: Έχει συμβεί σε πολλούς ευρωβουλευτές η υποκλοπή συνομιλιών τους, παρακολουθούσαν και το δικό μου κινητό

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει πως έχει καταρτιστεί ειδική Επιτροπή για ζητήματα κυβερνοασφάλειας

Στην απόπειρα υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής του κόμματος, Εύα Καϊλή μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, από τον Ιανουάριο που βρέθηκε στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε την ευθύνη να διασφαλίσει μεταξύ άλλων και για την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς οι υποκλοπές μαστίζουν γενικά την Ευρώπη. Μάλιστα τόνισε πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και κατά πάσα πιθανότητα της Ισπανίας.

«Είχα κι εγώ μια μία παρόμοια επίθεση με αυτή στον Νίκου Ανδρουλάκη, και ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι μου στην Αραβική Χερσόνησο» όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δημοσιογράφους.

Επιπλέον έχει καταρτισθεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με ζητήματα κυβερνοασφάλειας και λογισμικού παρακολούθησης, ώστε να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας και προστασίας έναντι αυτού του φαινομένου.

«Μία άλλη καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού του κινητού» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν το έχει αγοράσει αυτό το λογισμικό, αλλά είναι διαθέσιμο για αγορά από τους ιδιώτες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου