Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Κλέλια Ρένεση: «Ο Σωκράτης Μάλαμας έχει προηγηθεί της διαμαρτυρίας σου»

Ξεκινάει να σου πει μια ιστορία και βλέπει ένα τεράστιο «ΒΙΑΣΤΗΣ» μπροστά του. Και σφίγγεται το στομάχι του, γράφει η Κλέλια Ρένεση.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε όταν ο Σωκράτης Μάλαμας ζήτησε κατά τη διάρκεια της συναυλίας του να κατέβει πανό με συνθήματα κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, πολλοί ήταν εκείνοι που ξέσπασαν εναντίον του, η Κλέλια Ρένεση παίρνει σαφή θέση.

Η ηθοποιός υπερασπίζεται τον τραγουδιστή με κείμενο που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook.

Όσα γράφει η Κλέλια Ρένεση

«Ο καλλιτέχνης σε καλεί στον χώρο του. Έχει ετοιμαστεί από καιρό, έρχεται με μια βαλίτσα τραγούδια, στιχάκια, με όλον τον πλούτο που έχει μαζέψει πόντο πόντο στις πλάτες του. Αρχίζει να σου λέει τις ιστορίες του. Κοιτάει τα μάτια σου, θέλει να περάσει μέσα. Έτσι έχει μάθει να ονειρεύεται. Την ώρα της παράστασης του, έχει τον πρώτο λόγο και τον τελευταίο. Έχει το δικαίωμα να αποσυντονίζεται. Ξεκινάει να σου πει μια ιστορία και βλέπει ένα τεράστιο «ΒΙΑΣΤΗΣ» μπροστά του. Και σφίγγεται το στομάχι του… Γιατί ένα σάπιο σύστημα και ένας βιαστής να συνεχίζουν να βιάζουν τη στιγμή αυτή την μαγική; Πριν και μετά μπορεί όποιος θέλει να παρέμβει. Αν όμως ο καλλιτέχνης θέλει μόνο μάτια ανοιχτά και φωτεινά για να επικοινωνήσει το μέσα του , οφείλει να το ζητήσει. Είπε σαφώς πως συμφωνεί, πως είναι με το μέρος μας,, αλλά τώρα είναι η ώρα της αφήγησης. Γιατί αν ακούσεις προσεκτικά τον κάθε στίχο, έχει απαντήσει σε όλα αυτά χρόνια πριν, και σου απλώνει το χέρι να πιαστείς απ την βάρκα του…»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Ή ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Ή ΠΙΟ ΜΕΣΟΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ Κ ΠΟΙΗΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ Κ ΧΤΥΠΙΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ ΣΟΥ Κ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ Κ ΠΩΣ, ΣΕ ΚΕΡΝΑΕΙ ΝΕΡΟ Κ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ Κ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΟΣΟ Κ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ) ΑΥΤΟΣ ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Γι’ αυτό τον αγάπησες. Για το «Καληνύχτα μαλ… η ζωή έχει πλάκα» και το «Όλοι οι καρ…δες μια εταιρεία». Ο Σωκράτης Μάλαμας έχει προηγηθεί της διαμαρτυρίας σου χρόνια πριν, έχει περιγράψει την ψευδοκουλτούρα που ζούμε με άπειρους τρόπους πριν καν την αφουγκραστείς. Δεν είναι βόλεμα το αίτημα του. Είναι «ναι, μαζί σας, αλλά πάμε τώρα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο ξεκινώντας απ’ τα μέσα μας».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου