Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός – Γκίκας Μαγιορκίνης: Πάρτε μια μάσκα και στις τουαλέτες των κλαμπ – Νέα έξαρση από Οκτώβριο

Τι είπε για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον

«Λογικά θα μπούμε στην αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα και αυτό θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού» εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ερωτηθείς για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον, ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «στοιχεία για αυξημένη μεταδοτικότητα υπήρχαν μόνο στην Ινδία, όπου η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μεταδοτικότητα».

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε πως «επόμενο κομβικό χρονικό σημείο για έξαρση κρουσμάτων είναι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, οπότε ο κόσμος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί κλειστούς χώρους».

Για τα νέα εμβόλια είπε πως θα έρθουν σε δύο χρόνους, καθώς «το εμβόλιο για την Όμικρον 1 το περιμένουμε πιο σύντομα, ενώ το εμβόλιο για τις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα έρθει πιο αργά, προς το τέλος του έτους».

«Εγώ ακολουθώ τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» είπε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας για την τέταρτη δόση του εμβολίου πως «πρέπει να την κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσα άτομα ηλικίας 6-70 ετών έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας, ενώ όσοι είναι κάτω των 60 ετών θα πρέπει να συζητήσουν με τον γιατρό τους».

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και τα μέσα ατομικής προστασίας είπε «αν κάποιος είναι 20 ετών και θέλει να πάει σε μπαρ για ποτό, δεν θα του πω να μην πάει. Όμως, ας έχει μια μάσκα μαζί του, να τη φορέσει όταν θα πάει στην τουαλέτα, που θα έχει συνωστισμό ή να φοράμε μάσκα όταν μπούμε στο καράβι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου