Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Κοτόπουλο με σάλτσα από φυστικοβούτυρο

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι

Υλικά

  1.     8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
  2.     100 γρ. φυστικοβούτυρο
  3.     2 κ. σ. ελαιόλαδο
  4.     1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  5.     3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  6.     2 πιπεριές τσίλι, σε φέτες
  7.     2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  8.     2 κ. σ. γκαράμ μασάλα
  9.     400 ml γάλα καρύδας
  10.     400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  11.     Κόλιανδρο
  12.     Ψημένα φιστίκια, για σερβίρισμα
  13.     Μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, αφήνοντας στην άκρη μόλις ροδίσει. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ και σοτάρετε προσθέτοντας και την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέστε το γκαράμ μασάλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 2
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βήμα 3
Σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο, καβουρδισμένα φιστίκια και ρύζι, αν θέλετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου