Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Οκτώ συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι

Tips για το μακιγιάζ, την περιποίηση του δέρματος και τη φροντίδα των μαλλιών

Αν αναρωτιέστε πώς να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας το καλοκαίρι, πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας, ακολουθούν οκτώ έξυπνα tips για να νιώσετε όμορφες και ταυτόχρονα δροσερές κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του χρόνου.

Εύκολες στην εφαρμογή τους συμβουλές ομορφιάς, που όλες αξίζει να ακολουθήσετε.

Χρησιμοποιήστε κρεμώδεις σκιές


Το καλοκαίρι, ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα φρέσκο βλέμμα είναι με λιγότερο μακιγιάζ ματιών -οπότε κρύψτε το βαρύ eyeliner μέχρι το φθινόπωρο. Μια λαμπερή κρεμώδης σκιά σε ανοιχτή απόχρωση (από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το κόκκαλο των φρυδιών) αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Συμπληρώστε με μάσκαρα για υπέροχα αποτελέσματα.

Το πορτοκαλί είναι το κόκκινο του καλοκαιριού


Τα πορτοκαλί χείλη είναι μια καλοκαιρινή τάση -κάτι σαν το κόκκινο κραγιόν του χειμώνα- αλλά η ίδια απόχρωση μπορεί να μην ταιριάζει σε όλες. Πειραματιστείτε, λοιπόν, με μερικές διαφορετικές αποχρώσεις για να βεβαιωθείτε ότι ο τόνος ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας σας. Αν η έντονη και φωτεινή απόχρωση δεν είναι το στυλ σας, δοκιμάστε ένα πιο διακριτικό χρωματιστό lip balm ή κραγιόν.

Προστατέψτε τα χείλη σας


Τα χείλη σας χρειάζονται, επίσης, προστασία από τον ήλιο, οπότε εφαρμόστε ένα προϊόν με SPF 30 κάθε πρωί. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα, καθώς οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν αναζωπύρωση. Κρατήστε τη λάμψη για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες -οι γυαλιστερές φόρμουλες κάνουν το ευαίσθητο δέρμα πιο επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα.

Καυτά χτενίσματα που σας κρατούν δροσερές


Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη είναι να κρατήσετε τα μαλλιά μακριά από το λαιμό σας. Οι αλογοουρές, οι πλεξούδες, οι κότσοι μπαλαρίνας είναι κλασικά καλοκαιρινά looks. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να κρατήσετε τις μπούκλες σας στη θέση τους, χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν ή πούδρα μαλλιών για να προσθέσετε κράτημα, υφή και όγκο. Ένα πιο κοντό κούρεμα αποτελεί μια πιο εύκολη επιλογή -τα pageboys και τα pixies δείχνουν πάντα cool. Ζητήστε από τον στυλίστα σας να σας προτείνει ένα κούρεμα που να κολακεύει το πρόσωπό σας.

Μείνετε ενυδατωμένες


Η υγιής ομορφιά έρχεται από μέσα σας, γι’ αυτό πίνετε άφθονο νερό, ειδικά στην καλοκαιρινή ζέστη. Μπόνους ομορφιάς: Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει πιο νεανικό, επειδή η επιπλέον υγρασία γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Πείτε ναι σε χρωματιστό μανικιούρ και πεντικιούρ


Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από πολύ έντονα χρώματα, λάμψεις και μεταλλικά χρώματα τόσο για τα δάχτυλα των χεριών όσο και για τα δάχτυλα των ποδιών, ενώ η τάση του αδιαφανούς λευκού εξακολουθεί να είναι hot. Χρησιμοποιήστε τα χέρια και τα πόδια σας για να δοκιμάσετε, επίσης, βερνίκια με υφή.

Ξεφορτωθείτε το σεσουάρ μαλλιών


Η απομάκρυνση της θερμότητας από το styling είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δροσερές (και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή). Για να αποκτήσετε χαλαρά, κυμαστικά μαλλιά στριφογυρίστε τις μακρύτερες τούφες σε κότσο ή κόμπο μετά το λούσιμο το βράδυ. Κατεβάστε τα το πρωί, απλώστε ένα προϊόν λάμψης ή υφής και είστε έτοιμες. Σε οποιοδήποτε μήκος, ένα ατημέλητο χτένισμα είναι, επίσης, μια υπέροχη καλοκαιρινή επιλογή.

Σύμμαχος του καλοκαιριού η βιταμίνη C


Χρησιμοποιήστε ένα μυστικό όπλο στην καλοκαιρινή σας ρουτίνα για να προστατεύσετε το δέρμα σας. Τα προϊόντα με βιταμίνη C ή πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν το αντηλιακό σας να λειτουργήσει καλύτερα και να αποτρέψει τη ζημιά μετά την ηλιοθεραπεία. Αν φοράτε foundation, θα πρέπει να τοποθετήσετε από κάτω του ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου