Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς βρήκε τα 20.000 ευρώ για την εγγύηση – Η «βοήθεια» του Μπιμπίλα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την περασμένη Παρασκευή, να μην παρατείνει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού τον βρήκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου αντιμετωπίστηκε το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη στο κελί του.

Έτσι, ο Πέτρος Φιλιππίδης, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Για να επιστρέψει σπίτι του ο ηθοποιό θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.

Η εκπομπή «Πρωινό» είχε καλεσμένο τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε ποιοι βοήθησαν για να συγκεντρωθεί η εγγύηση.
«Δεν αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας»

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θέλω να γίνει κατανοητό, ότι δεν αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης για λόγους υγείας, όπως κάποιοι εσφαλμένα, μέχρι σήμερα διακινούν. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και επειδή δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα αδικήματα. Οι λόγοι υγείας που υπάρχουν καθόλου καθόλου δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε πώς με τον τρόπο του βοήθησε ο Σπύρος Μπιμπίλας για να συγκεντρωθεί όλο το ποσό.

«Τα 20.000 ευρώ της εγγύησης συγκεντρώθηκαν από τους συγγενείς του ηθοποιού» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα ο οποίος τον «”βοήθησε” με τον τρόπο του».

«Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και της είπε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από πνευματικά δικαιώματα. Και αυτό το ποσό, πράγματι εισπράχθηκε και συνέβαλε κι αυτό στο να συγκεντρωθούν οι 20.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγυοδοσίας» υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αυτή τη στιγμή αν είχαμε το πράσινο φως από τους γιατρούς του θα ήταν ελεύθερος.


Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα – «Τα χρήματα υπήρχαν και έπρεπε να τα πάρει»

Στην εκπομπή μίλησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είπε πως: «Είναι λάθος η έκφραση. Δεν βοήθησα για να βρεθούν χρήματα. Τα χρήματα αυτά υπήρχαν και ο δικαιούχος θα έπρεπε να τα πάρει».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου