Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Πλεύρης – κορονοϊός: Έχει κορυφωθεί το κύμα της πανδημίας, δεν έχει νόημα να επαναφέρουμε τα μέτρα

Πώς θα λυθεί το θέμα με τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει επαναφορά των μέτρων για τον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως εξήγησε το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα, η οποία, όπως είπε, θα επεκταθεί και στους σκληρούς δείκτες. «Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων. Σε αυτό το κύμα είδαμε ότι δεν είχαμε διασωληνώσεις», δήλωσε.

Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται στον τομέα των κλινών ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει νόημα παρθούν μέτρα.

Για τον αριθμό των θανάτων είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι με covid και όχι από covid . «Το 30-35% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται για άλλο λόγο και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid και λογαριάζονται ως αντίστοιχα περιστατικά. Δεν λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν θάνατοι, να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι γίνονται δοκιμές σε δύο επίπεδα από την Pfizer και τη Moderna, σε πρώτη φάση για προστασία από τη μόλυνση από την Όμικρον αλλά και για προστασία από την Όμικρον 4-5. Εκτίμησε πως προς τα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλλουν αίτημα για έγκριση.

Ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί, διότι σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας.

«Μπορεί να βγήκε ψευδώς αρνητικό»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περί μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε τα εξής: «Αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ας ξεχάσουμε τον κ. Τσίπρα. Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα, αυτή δεν σπάει με τίποτα και μετά από 5 ημέρες υποχρεωτικά μάσκα. Μπορεί να ήταν ψευδώς αρνητικό το δεύτερο. Δεν λέει ο ΕΟΔΥ αν βγάλεις αρνητικό ότι βγαίνεις από την καραντίνα. Με βάση τους χρόνους που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα. Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ».

 Δειτε το βιντεο εδω

Και συνέχισε: «Η απάντηση ότι είσαι ακροδεξιό τρολ και τσαρλατάνος χωρίς να πει ποιες οδηγίες ακολούθησε o κ. Τσίπρας, είναι μια κριτική που δεν έχει βάση»

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου