Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Power Pass – Οικονόμου: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και θα καταβληθούν τα χρήματα

«Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για Fuel Pass 2»

Για την καταβολή των χρημάτων του Power Pass που θα καταβληθούν πολύ σύντομα μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας» Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για Fuel Pass 2».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στο θέμα του χάρτη δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί και που φέρει νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία.

«Πρόκειται για τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Ερντογάν και οφείλει να πάρει θέση ο Τούρκος πρόεδρος. Εάν πρόκειται απλώς για ένα παραλήρημα ή αν πρόκειται για έκφραση επίσημη θέσης της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτοί οι ίδιοι χάρτες της Τουρκίας επιβεβαιώνουν το βάσιμο της ελληνική επιχιερηματολογίας. Την τεράστια διάσταση σε σχέση με το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Τουρκία, την ακραία της προκλητικότητα, το ότι δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, και επιμένει να προκαλεί με αβάσιμους και ανιστόρητους ισχυρισμούς σε μια εποχή που αποδοκιμάζεται ο αναθεωρητισμός σε όλο τον πλανήτη» είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα εθνικά μας δίκαια μας είναι καλά κατοχυρωμένα απολύτως προστατευμένα»

«Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται δεν πανικοβάλλεται, τα εθνικά μας δίκαια μας είναι καλά κατοχυρωμένα απολύτως προστατευμένα. Το διεθνές δίκαιο η εθνική μας άμυνα και οι συμμαχίες μας συγκροτούν μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση υπηκοότητας σε «φερόμενο επιχειρηματία από τα Κατεχόμενα της Κύπρου» ο κ. Οικονόμου είπε ότι «στην περίπτωση την οποία αναφέρετε έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο ενεργειακής ανεπάρκειας στη χώρα μας εξαιτίας της διακοπής παροχής φυσικού αερίου, είπε ότι δεν διαφαίνεται άμεσα κίνδυνος αυτή την περίοδο για την ενεργειακή επάρκεια. «Εκφράζεται η αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η χώρα μας δεν θα έχει πρόβλημα επάρκειας» είπε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η διακοπή οφείλεται σε εργασίες συντήρησης του αγωγού.

Για τον εκλογικό νόμο και το ενδεχόμενο αλλαγής του είπε ότι έχει τοποθετηθεί πολλές φορές ο πρωθυπουργός για το θέμα, ενώ τόνισε ότι «δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης, έχουμε δουλειά να κάνουμε».

Ερωτώμενος για τη Novartis είπε πως «ό,τι έχουμε να πούμε για Novartis το έχουμε πει εξαντλητικά. Δεν θα προσθέσω κάτι».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση της ΔΑΠ Νομικής, παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που απαντά στην ανακοίνωση αυτή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου