Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην Ευελπίδων η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Την ερχόμενη Δευτέρα θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη φανερά αδυνατισμένη και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται στο ανακριτικό γραφείο νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/7) κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως ήταν αναμενόμενο η προφυλακισμένη εδώ και περίπου τρεισήμισι μήνες για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με νέα συμπληρωματική κατηγορία καθώς από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πριν χορηγήσει την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα είχε επιχειρήσει να κόψει το νήμα της ζωής της ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, της Πάτρας, τον Απρίλιο του 2021.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις καταθέσεις των γιατρών αλλά και άλλα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει πως ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα μέσα σε λίγες ώρες κινδύνευσε να πεθάνει.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να αποδίδει την καρδιακή ανακοπή που υπέστη το παιδί και οδήγησε στην τετραπληγία σε εξωτερική παρέμβαση «δείχνοντας» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως υπεύθυνη καθώς ήταν η μόνη που βρισκόταν στο πλευρό του. Ο λόγος που απεφεύχθη το μοιραίο, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast από την αποχώρηση της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Ευελπίδων:

Κείμενο Μαρία Ζαχαροπούλου Φωτογραφίες Γιάννης Κέμμος
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου