Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Τα δύο σενάρια για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα: Έβγαζε σέλφι ή μιλούσε στο τηλέφωνο

Τι ερευνούν οι Αρχές

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 22χρονος Βρετανός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο από το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε μαζί με την παρέα του και δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα, διερευνούν η ΕΛ.ΑΣ. και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Μία από τις εκδοχές που εξετάζονται είναι αυτή που θέλει τον 22χρονο να συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο και αφηρημένος να απομακρύνεται από την παρέα του παίρνοντας κατεύθυνση προς το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου. Μια άλλη θέλει τον νεαρό να βγάζει σέλφι φωτογραφία την ώρα του τραγικού δυστυχήματος. Οι Αρχές θα διερευνήσουν εάν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ιδιαίτερα κατά την προσγείωση του, ενώ θα εξετάσουν και το πρωτόκολλο αναφορικά με την επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών.


Για αυτό και με βάση την κείμενη νομοθεσία συνελήφθησαν τόσο ο 28χρονος πιλότος (σ.σ. με πάνω από 8.000 ώρες πτήσης στο βιογραφικό του) και οι δύο φροντιστές εδάφους που βρίσκονταν στο σημείο. Ήδη από τις 11:00 το πρωί βρίσκονται στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να τους απαγγελθεί κατηγορία και εν συνεχεία να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.


Ο θάνατος του 22χρονου τουρίστα απασχόλησε σήμερα το πρωί τις βρετανικές ταμπλόιντ, καθώς είναι γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας. Μάλιστα σε δεύτερο ελικόπτερο και με χρονική ελικόπτερο και με χρονική απόσταση λίγων λεπτών βρίσκονταν οι γονείς του.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου