Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Γιάννης Σπαλιάρας: «Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τη σώσω και μου στοίχισε πολύ, στεναχωρέθηκα»

"Ήταν καρμική η συνάντηση μας" παραδέχεται ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ εξηγώντας, μέσα σε όλα, πως άλλαξε η ζωή του ένα βροχερό καλοκαιρινό βράδυ.

Τότε δηλαδή που ο γοητευτικός ηθοποιός βρήκε δυο μωρά γατάκια στον κήπο του.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γάτα σου, που την βρήκες ένα βροχερό βράδυ;

Είναι απίστευτο ότι την βρήκα ξημερώματα 9 Αυγούστου και 8 Αυγούστου είναι η παγκόσμια ημέρα γάτας. Ήταν καρμική η συνάντηση μας. Άκουσα μέσα στη βροχή κλάματα μωρού γατιού και βγήκα και μάζεψα από τον κήπο δύο γατάκια. Το ένα δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σώσω παρόλο που ήμουν από πάνω του. Σχεδόν δεν κοιμόμουν τις πρώτες εβδομάδες για να τη φροντίσω. Τα πήγα και στον κτηνίατρο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω το ένα γατάκι και μου στοίχισε πολύ, στεναχωρέθηκα. Αλλά στην πορεία η Χούμπι μου έδωσε τόσο όμορφα συναισθήματα που με έκανε να ξεπεράσω τη λύπη μου και με έκανε να νιώσω ότι ήμουν βλάκας που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια κάποιο ζώο. Η Χούμπι με γέμισε τρυφερά συναισθήματα. Είναι απίστευτη η αγάπη που σου δίνουν τα ζώα. Πλέον είναι η παρέα μου, το παιδί μου.

Ποια είναι η άποψη σου για τις διάφορες πράξεις κακοποίησης που κατά καιρούς γίνονται απέναντι στα ζώα;

Είναι στενάχωρο όλο αυτό. Σίγουρα όμως όλα ξεκινάνε από το σπίτι μας, από την παιδεία που έχουμε λάβει και τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει. Οπότε καλό θα ήταν και οι γονείς να προσπαθούν να διδάξουν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα. Αλλά ίσως να ήταν και πολύ χρήσιμο να υπάρχει και κάποιο ειδικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία που θα μάθαινε τα παιδιά ότι με τα ζωάκια είμαστε συγκάτοικοι σ’ αυτόν τον πλανήτη, δεν μας ανήκει ο πλανήτης και τα ζώα για να τα κάνουμε ότι θέλουμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, είναι φίλοι μας. Ευτυχώς βέβαια έχουμε δει ότι μέσα στην πάροδο του χρόνου έχουν ψηφιστεί νομοθεσίες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ελπίζω επίσης κάποια στιγμή να απαγορευτεί και το κυνήγι που δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται σποτ, βέβαια αυτό είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Μετά από τις φωτιές που τόσα ζώα κάηκαν ζωντανά το καλοκαίρι, δεν μπορώ να καταλάβω πως μετά από λίγους μήνες μπορεί και ανοίγει η κυνηγετική περίοδος ενώ έχουν πεθάνει χιλιάδες ζωάκια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου