Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου»

"Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει" ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Την άποψή του για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξή του στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού.

Έχεις παρακολουθήσει τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Πώς τον βλέπεις;

Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου. Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το metοο να πούνε ένα μεγάλο συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων. Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Μετά από τόσο καιρό πιστεύεις ότι τελικά όλο αυτό έκανε καλό στο χώρο του θεάτρου;

Νομίζω ότι έκανε καλό σε όλη την κοινωνία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσω του metoo είναι ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε οπουδήποτε και να καταγγέλλουμε αδιακρίτως. Αυτό πρέπει να γίνεται συντονισμένα, στα αρμόδια όργανα. Αυτό φώναζα από την αρχή.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου