Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Τραγανές μπουκιές κοτόπουλου γεμιστές με μοτσαρέλα

Πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

  1. 450 γρ. κοτόπουλο
  2. 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα
  3. 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  4. 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  5. 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  6. 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  7. 1 κ. σ. αλάτι
  8. 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  9. 2 αυγά
  10. Λάδι, για το τηγάνισμα
  11. 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κομμάτια 4 εκατοστών.

Βήμα 2

Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά μια τρύπα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Φροντίστε να μην κόψετε μέχρι την άλλη πλευρά, και γεμίστε τις τρύπες με τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το αλάτι.

Βήμα 4

Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.

Βήμα 5

Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να κάψει. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.

Βήμα 6

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου