Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Βόλος: Τρομοκρατημένη η 26χρονη που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της – «Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει»

«Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου»

Βόλος: Τρομοκρατημένη η 26χρονη που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της  «Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει»

Την απογοήτευσή από τη δικαστική απόφαση και αλλά και την ανησυχία για τη ζωή της όπως επίσης και για του παιδιού της που είναι 5 ετών δεν μπορεί να κρύψει η 26χρονη από τον Βόλο που δέχτηκε απειλές με κατσαβίδι από τον σύντροφό της.

Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει» επεσήμανε σε δημοσιογράφους η 26χρονη έξω από το δικαστήριο όπως μεταδίδει το e-thessalia.gr ενώ ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

«Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για μένα. Θα με σκοτώσει» υπογράμμισε η γυναίκα.

«Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει. Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου» τόνισε και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό που φέρεται να προέρχεται από προηγούμενο ξυλοδαρμό.

«Πριν μία εβδομάδα με έπνιγε κάτω και η γειτονιά κάλεσε την αστυνομία… Δουλεύω τρεις εβδομάδες και με απειλεί να μου βάλει φωτιά στο μηχανάκι. Μου λέει συνεχώς, θα πας εκεί που πήγαν και οι άλλες. Μου έβαλε το κατσαβίδι στον λαιμό… Του είπα να μου δώσει χρήματα και μου είπε δεν σου δίνω μία… Λογομαχήσαμε, μ’ έπιασε από τον λαιμό… Όσες φορές απευθύνθηκα στις αρχές, ζητώντας προστασία, ένιωσα πως δεν είχα την καθοδήγηση που πρέπει, ώστε να νιώσω ασφαλής» είπε η 26χρονη, που δηλώνει πως δεν έχει χρήματα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συντρόφου της, ενώ δεν είχε και συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας. Η νεαρή κοπέλα είχε χάσει προ ετών σε τροχαίο δυστύχημα τον αδερφό της.

Ελεύθερος ο 36χρονος

Την Τρίτη (9/8) ο 36χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, όπως και έπραξε.

Το δικαστήριο επίσης έκανε αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση και τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, αλλά τον απάλλαξε από την κατηγορία της εξύβρισης.

Ο άνδρας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν επιθυμεί άλλο την κοινή συμβίωση και ότι θα πάρει τα πράγματά του και θα αναζητήσει αλλού στέγη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου, δικηγόρος Αθηνών Γ. Βελισιώτης, ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί ο όρος στον κατηγορούμενο της μη προσέγγισης στο σπίτι της συντρόφου του, αίτημα, ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό, καθώς, σύμφωνα με νομικές πηγές, δεν προβλέπεται εκ του νόμου.

«Δεν υπάρχει γάμος. Θα απομακρυνθεί από το σπίτι και θα προσπαθεί να επικοινωνεί με το τέκνο. Δεν επιθυμεί να μένει στο οίκημα της συντρόφου του. Προσπάθησαν οκτώ χρόνια να συμβιώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Η συμβίωση είναι προβληματική», επισήμανε ο κ. Βελισιώτης.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν την απείλησε με κατσαβίδι, καθώς κατσαβίδι δεν βρέθηκε. Είπε ακόμη πως από τη στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία, ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και δέχθηκε τον έλεγχο και τη σύλληψη.

Ο ίδιος ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι το κατσαβίδι είναι εργαλείο της δουλειάς του και πως ουδέποτε το έχει χρησιμοποιήσει εναντίον της. «Δεν θα χτυπούσα ποτέ μια γυναίκα. Ποτέ δεν χτύπησα γυναίκα», φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, που είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Τέλος για το δίκυκλο ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι ανήκει στον 36χρονο, αλλά η άδεια κυκλοφορίας είναι στο όνομα της συντρόφου του.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου