Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Power Pass: Πληρώνονται σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι

Τα ποσά θα είναι μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 - Μαΐου 2022

Σήμερα, Δευτέρα, πιστώνονται τα χρήματα για χιλιάδες δικαιούχους του Power Pass και τα χρήματα αφορούν στην επιδότηση ρεύματος για τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης.

Μιλώντας το Σαββατοκύριακο στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «έχουμε την εικόνα ότι τη Δευτέρα, θα γίνει η καταβολή του power pass». Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή για το power pass ήταν προγραμματισμένη να γίνει περί τα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με την καθυστέρηση στην πληρωμή ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως: «αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι όσοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχό τους για τον Ιούνιο. Οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.


Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά τον τελευταίο μήνα πριν από το «πάγωμα» της ρήτρα αναπροσαρμογής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου