Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Χρυσή Αυγή: Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα – Ανοίγει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων

Ανοίγει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Ανήμερα (7/10) της επετείου των δύο χρόνων από την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση στο βήμα του μάρτυρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανεβαίνει η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που έγινε σύμβολο κατά του φασισμού, ανοίγει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη σε δεύτερο βαθμό των καταδικασμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώ στους δρόμους γύρω από το Εφετείο θα είναι σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο.



«Είμαι η μητέρα του Παύλου» είπε η Μάγδα Φύσσα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απευθυνόμενη στους δικαστές αμέσως μετά την εκφώνηση του ονόματος της. Σήμερα η μητέρα του Παύλου καλείται και πάλι να μιλήσει για τη δολοφονία του γιού της τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την Χρυσή Αυγή.

Εννιά, περίπου, χρόνια μετά την φονική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά στον 34χρονο μουσικό η Μάγδα Φύσσα θα ξετυλίξει το κουβάρι της μοιραίας βραδιάς σκιαγραφώντας, παράλληλα, όπως και πρωτόδικα τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην συγκλονιστική κατάθεση της είχε κάνει λόγο για εκπαιδευμένο δολοφόνο που εκτελούσε εντολές ενώ σημείωσε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής παρέμειναν άπραγοι.

«Οι μαχαιριές ήταν σε καίρια σημεία, στην καρδιά του δύο, ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε. Αυτό το συμπεραίνω από τον τρόπο που επλήγη ο γιος μου …» ανέφερε η μητέρα του Παύλου Φύσσα και συνέχισε λέγοντας: «Ο γιος μου κατέληξε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω γιατί πρόλαβε ο ίδιος να υποδείξει τον δολοφόνο του».

Η Μάγδα Φύσσα εστίασε στο γεγονός ότι ο γιος της δεν γνωριζόταν με τον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει να μην μεταχθεί στο δικαστήριο.

«Παρ’ όλο που δεν τον γνώριζε τον πλησίασε και τον σκότωσε για τον λόγο ότι ανήκει στην εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή και είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος. Το έκανε γιατί πήρε την εντολή. Τίποτε απολύτως δεν θα κάνανε εάν δεν ήτανε μέλη της οργάνωσης και τίποτε απολύτως δεν θα έκαναν χωρίς εντολή. Τον δολοφόνησε, χωρίς να υπάρχει συμπλοκή. Το κίνητρο δεν είναι τίποτε άλλο από το να θέλουν να έχουν την ισχύ που νομίζουν ότι έχουν στον κόσμο και οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει, οποιοσδήποτε, οτιδήποτε είναι αυτό» ανέφερε. «Για όσους νομίζουν ότι τον τρόμαξαν να τους πω ότι το παιδί μου δεν τρόμαξε. Κοιμόταν . Ήταν ένας άγγελος…» είχε πει με δάκρυα στα μάτια στους δικαστές.

Η Μάγδα Φύσσα όλα αυτά τα χρόνια με αξιοπρέπεια αγωνίστηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η μόνη ημέρα που δήλωσε δικαιωμένη ήταν όταν άκουσε την πρωτόδικη απόφαση. Τότε με σηκωμένα τα χέρια, και κοιτάζοντας προς τον ουρανό είχε φωνάξει: «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου!».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου