Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Πόση αποζημίωση ζητούν οι γονείς

Τον Ιούνιο ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε δις ισόβια

Οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου που δολοφονήθηκαν τον Απρίλιο του 2021 στη Μακρινίτσα ζητούν αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης με αγωγή που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και μεγαλώνουν το εγγονάκι τους, ζητούν από το δικαστήριο να τους επιδικάσει 200.000 ευρώ στον κάθε έναν για την τραγική απώλεια των δύο παιδιών τους όπως επίσης και 5.000 ευρώ για τον ξυλοδαρμό του πατέρα από τον 32χρονο μακελάρη λίγες μέρες πριν το διπλό φονικό. Ζητούν επίσης 20.000 ευρώ για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε το βράδυ της δολοφονίας στη μητέρα.

Παράλληλα, αιτούνται ο 32χρονος να καταβάλει διατροφή 600 κάθε μήνα για το εγγόνι τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναφέρει το thenewspaper.gr.

Στις 28 Ιουνίου 2022 ο δολοφόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας σε δις ισόβια, κάθειρξη έξι ετών και ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Έχει ασκήσει έφεση.

Πώς έγινε το φονικό

Στις 5 Απριλίου η Κωνσταντίνα κάλεσε την Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε στο τηλέφωνο σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου φτάνει στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας εξαφανίζεται.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 ο δράστης εντοπίζεται με το ΙΧ του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου. Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό όχημα της Ασφάλειας τού κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα, και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

Οι αστυνομικοί τού περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ οι υπηρεσίες κάνουν το όχημά του φύλλο και φτερό εντοπίζοντας μέσα σε αυτό και το μαχαίρι των φόνων.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου