Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Νέες τουρκικές απειλές: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, αλλιώς θα έρθουμε νύχτα – Παιδαριώδεις δηλώσεις Φλώρου»

Πολεμικά σενάρια εξετάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τις απειλές ότι «θα έρθουν νύχτα» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτόξευσε κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ και συνέχισε:

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση  των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες».

«Κάποιοι πηγαίνουν, κάθε δυο μέρες κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι “έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών”. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να “ιδιωτικοποιήσει” την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών» είπε σε προκλητικούς τόνους ο Τσελίκ.

 «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» επανέλαβε τις γνωστές απειλές προειδοποιεί: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη, και αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί. Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει. Το θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”» κατέληξε.

Πολεμικά σενάρια εξετάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους πολιτικούς, Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως «μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά» και πως το σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά.

Ο δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ δήλωσε: «Αν κλείσουν οι δίαυλοι του διαλόγου, τότε η επέμβαση σας εκεί θα θεωρηθεί ως δικαίωμα νόμιμης  αυτοάμυνας. Άρα η Ελλάδα έχει “όπλα” στο χέρι της για τη μηχανοκίνητη ταξιαρχία που βρίσκεται στη Χίο όπως και για τα άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά».

Η παρουσιάστρια του του CNN Turk Γκιονσού Ονγορέν Οζγκιούρ είπε από την πλευρά της: «Δηλαδή θα επέμβουμε στη Χίο; Συνήθως αυτά μας τα λένε οι καλεσμένοι μας που έχουν καριέρα στο στράτευμα».

Ο Σεντίρ απάντησε: «Όταν κάνετε μπρα ντε φερ έτσι είναι. Άλλωστε το σύνθημα “θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα” σημαίνει πως “θα έρθω μια νύχτα στα νησιά σου τα οποία παραβιάζουν τις συνθήκες και θα τα κάνω να συμβαδίζουν με τις συνθήκες”. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου