Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Fuel pass 3: Έρχεται νέος κύκλος επιδότησης στα καύσιμα – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Πότε ξεκινάει

Εξετάζεται η επαναφορά της οριζόντιας επιδότησης στην αντλία για όλους από τον Νοέμβριο. Προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο Fuel Pass, το τρίτο κατά σειρά, τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία, οδηγείται η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια με τη δεύτερη φάση του προγράμματος, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να «κλειδώνει» στις αρχές Νοεμβρίου.

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται -σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό- να «λύνει τα χέρια» της κυβέρνησης για ένα σχέδιο τριών μηνών. Σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Σύμφωνα με το σενάριο θα υπάρξει επιδότηση για τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη:

  • Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
  • Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ
  • Για το diesel: Επιδότηση 15 λεπτά στην αντλία

Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών με εισοδηματικό κριτήριο έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για το Fuel Pass ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου. «Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου