Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Γεωργιάδης για το ωράριο καταστημάτων: Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του

«Εάν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στον τζίρο των επιχειρήσεων» αναφέρει ο υπουργός

«Για το υπουργείο, θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας πως εάν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο, θα είχε δυσμενείς συνέπειες τόσο στην αγορά εργασίας όσο όμως και στον τζίρο των καταστημάτων.

Πρόσθεσε δε, ότι εντός των επομένων ημερών οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν μια λίστα με 50 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη συνέχεια θα ανέβει στην πλατφόρμα e- καταναλωτής η τιμή του καλαθιού από το κάθε σούπερ μάρκετ ώστε να μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις κόστους ο καταναλωτής. «Θα γίνει προσπάθεια σε αυτά τα προϊόντα οι αυξήσεις να είναι ελάχιστες για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληθωριστική πίεση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας υπογράμμισε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο, που τη μετατρέπει σε «έξυπνο νησί», έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. «Θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Τέλος, για το Ελληνικό δήλωσε ότι το έργο προχώρα γρήγορα, ο ουρανοξύστης θεμελιώνεται την επομένη εβδομάδα, και το 2025 θα είναι έτοιμο προς παράδοση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου