Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Κέικ μελιού

Υπέροχο επιδόρπιο για τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες

Υλικά

  1. 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  4. 1/2 κ. γλ. αλάτι
  5. 1 κ. γλ. κανέλα
  6. 1/4 κ. γλ. μπαχάρι
  7. 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  8. 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  9. 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (συν 1 1/2 κ. σ. για τη φόρμα)
  10. 3/4 φλ. τσαγιού μέλι
  11. 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
  12. 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  13. 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  14. 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε μία φόρμα για κέικ αλείφοντάς την με βούτυρο.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε το βούτυρο και το μέλι σε ένα μίξερ βάσης ή στο μίξερ χειρός και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 4

Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 5

Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά.

Βήμα 6

Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή, περίπου 35 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο. Σερβίρετε ζεστό.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου