Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Κοκτέιλ γρίπης – κορονοϊού: Διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα, λέει ο Καπραβέλος

«Μεγάλο μας όπλο το επικαιροποιημένο εμβόλιο»

«Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα» τόνισε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για  το «κοκτέιλ» γρίπης – κορονοϊού.

Όσον αφορά στον κορονοϊό, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε κρίσιμη την εβδομάδα που διανύουμε καθώς το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί αύξηση στις νοσηλείες και στις μολύνσεις.

Όσον αφορά στη γρίπη, μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως υπάρχουν πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. «Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

«Πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς, αυτή η παραλλαγή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ» καθησυχάζει.

Εκτός από τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπλο κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες, επισήμανε και τόνισε πως ο κορονοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη. Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώνονται πολλές εισαγωγές, οι οποίες γίνονται για άλλη αιτία, όμως οι ασθενείς πάσχουν από κορονοϊό.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό» κατέληξε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου