Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Κορονοϊός – Ματίνα Παγώνη: Σε έξαρση στην Ευρώπη – Εκρηκτικό το κοκτέιλ με τη γρίπη

Ποιοι είναι αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι

Για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega, ο Οκτώβριος είναι ο καιρός των ιώσεων, ενώ ο κορονοϊός παρουσιάζει έξαρση, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

«Υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 8 με 10%, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων στην Ιταλία και την Αγγλία και έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός σε όλους μας. Θα μπει η γρίπη, έχουν μπει ήδη άλλες ιώσεις, χρειάζεται προσοχή γιατί θα δημιουργηθεί αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης» επισημαίνει η κυρία Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανέλαβε πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού, ενώ οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να λάβουν όλες τις δόσεις του εμβολίου, καθώς και του επικαιροποιημένου, ώστε να μη φτάσουν στις ΜΕΘ. «Εάν κάνει όλες τις δόσεις και το επικαιροποιημένο, έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι μεγάλης ηλικίας, μπορεί να νοσηλευτεί, αλλά δεν θα κάνει τις επιπλοκές σε μεγάλο ποσοστό» εξήγησε.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε τέλος πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας όπου χρειαστεί, είτε πρόκειται για εσωτερικό είτε για εξωτερικό χώρο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου