Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Κορονοϊός – Παγώνη: Δεν ξέρουμε πότε θα ξεμπερδέψουμε

Τι λέει για το κοκτέιλ γρίπης και κορονοϊού

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει…

 Αν θα έχουμε νέα υποπαραλλαγή, ποτέ θα την έχουμε και πότε θα τελειώνουμε» εξηγεί η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν» διευκρίνισε.

«Μετά το Δεκέμβριο αρχίζει η γρίπη, γι’ αυτό φωνάζουμε για εμβολιασμό» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.  Όπως εκτίμησε η γιατρός, τα νέα στελέχη δεν θα είναι χειρότερα από αυτά που έχουμε, τα μέχρι τώρα στελέχη αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα σε πνευμονίες και διασωληνώσεις.

Το κοκτέιλ γρίπης – κορονοϊού θα είναι δύσκολο, είναι λίγα τα περιστατικά, αλλά ειδικά στους πάνω από 60 κι αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δειτε το βιντεο εδω

«Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά πρέπει να κάνουν και οι κάτω των 60 που έχουν υποκείμενα» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου