Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Κοτόπουλο καπρέζε

Εξαιρετικά απλό και γρήγορο στην παρασκευή του - και φυσικά πεντανόστιμο

Υλικά

  1. 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  2. 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  3. 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  5. 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  6. 2 κ. σ. φρεσκοσκισμένο βασιλικό
  7. 4 φέτες μοτσαρέλα
  8. Αλάτι
  9. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και αλατίστε. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια, καλύψτε με μοτσαρέλα και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τα ντοματίνια πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου