Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

«Τηγανητά» κολοκυθάκια στο φούρνο με κρούστα από πάνκο και παρμεζάνα

Τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά

Υλικά

  1. 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
  2. 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
  3. 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά πάνκο, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  4. 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  5. 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  6. 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  7. 1/4 κ. γλ. αλάτι
  8. 1/4 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι

Μαρινάρα, πέστο ή σάλτσα ranch για ντιπ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα καλά.

Βήμα 3

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το πάνκο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια που έχουν επικαλυφθεί με το ασπράδι των αυγών στο μείγμα πάνκο, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, γαρνίρετε με ελάχιστο λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου