Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Παγώνη: Ο «ιός της καμήλας» σκοτώνει 1 στους 3 που κολλάει – «Η γρίπη μας ανησυχεί περισσότερο από τον κορονοϊό»

Δεν μεταδίδεται εύκολα ο συγκεκριμένος ιός

Για την έξαρση των ιώσεων μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον τηλεοπτικο σταθμο ΑΝΤ1, τονίζοντας πως πάντα μετά τον Νοέμβριο παρατηρείται το φαινόμενο, ωστόσο φέτος είναι εντονότερο, καθώς  τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού λαμβάναμε μέτρα ασφαλείας κι αυτό είχε ως συνέπεια να προστατευόμαστε από ιώσεις κάτι που φέτος δε γίνεται. 

Όπως είπε η κα Παγώνη, «η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης, παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου και για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, γιατί ακόμη κι αν νοσήσουν τα συμπτώματα θα είναι ηπιότερα».

«Η γρίπη μας ανησυχεί περισσότερο από τον κορονοϊό, αυτήν την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα και δεν πρέπει οι γονείς τους να τα στέλνουν σχολείο ακόμη και με ήπια συμπτώματα.

Ανέφερε δε πως μέσα σε ένα διήμερο εφημερίας, στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εμφανίστηκαν 1.300 περιστατικά με γρίπη. «Έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2,5 εκ. εμβολιασμοί και είναι σχετικά λίγοι» πρόσθεσε. Αναφερόμενη στο «στρεπτόκοκκο Α», είπε ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί και το μόνο που χρειάζεται είναι έγκαιρη διάγνωση για να δοθεί έγκαιρα η αντιβίωση. Τα δε συμπτώματα στα παιδιά που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο υψηλός πυρετός και ο έντονος πονόλαιμος.

Αναφορικά με τον «ιό της καμήλας», η κα Παγώνη είπε πως είναι γνωστός από το 2012. Μεταδίδεται είτε από επαφή με καμήλα, είτε δια μέσου της αναπνευστικής οδού. Δεν μεταδίδεται εύκολα, αλλά ο ένας στους τρεις που κολλάει τον ιό, καταλήγει.

Τέλος, η κυρία Παγώνη, ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και διευκρίνισε με νόημα πως πάντα ήταν μέλος της Ν.Δ…

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου