Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Μηνύσεις σε βάρος των γιατρών του Καραμανδάνειου κατέθεσε ο Κούγιας

Επικαλέστηκε τις καταθέσεις των γιατρών τους οποίους χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρες»

Βολές σε βάρος των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα όταν έπαθε την ανακοπή που οδήγησε στην παραπληγία εξαπέλυσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου , Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε μήνυση σε βάρος των γιατρών ζητώντας να ερευνηθούν για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

Ο Αλέξης Κούγιας επικαλέστηκε τις καταθέσεις των γιατρών τους οποίους χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρες» που σύμφωνα με τον ίδιο κατόπιν συνεννόησης «κατασκεύασαν το ίδιο αφήγημα» όταν ανέφεραν ότι επικοινώνησαν με την μοναδική καρδιολόγο της περιοχής πριν την ανακοπή της 8χρονης για «να καλύψουν την αμέλεια τους».

Ο συνήγορος της 34χρονης υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να κλητευθεί η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά αλλά και να αναγνωσθεί η κατάθεση της που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών Μαλένας και Ίριδας .

«Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή» ανέφερε ο κ. Κούγιας. «Η κατάθεσής της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν!» σημείωσε ο συνήγορος.

«Ναι» στην κλήτευση της γιατρού είπε η εισαγγελεας της έδρας

«Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν πως επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της λοιπόν για να καταθέσει» υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε:

«Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσης της που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα αλλά παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου