Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Επιστολή στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στέλνει ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης

Θα τους ζητήσει να κλειστούν ραντεβού για κατ’ ιδίαν ενημέρωσή τους αναφορικά με το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων

Επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων αναμένεται να στείλει, κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας, ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που θα αναληφθούν το προσεχές διάστημα από το υπουργείο του, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι με ασφάλεια οι σιδηρόδρομοι στη χώρα.

Παράλληλα θα ζητά μέσω της επιστολής από τους παραλήπτες, είτε να οριστούν ραντεβού ούτως ώστε να τους ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά, είτε να ορίσουν κάποιον εκπρόσωπό τους, επ’ αυτού.

Θυμίζουμε ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε πως «έχω ζητήσει από τον υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να ενημερώσει τις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και είμαστε πάντα έτοιμοι σε αυτό το σχέδιο το οποίο καταθέτουμε να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση μας κατατεθεί».

Επίσης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ώστε να συζητηθούν εκεί σε πρώτη φάση τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και κυρίως να αποσαφηνιστούν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν από ‘δω και πέρα προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια τα τρένα στη χώρα. Ενημέρωση στα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης που θα αναλύσει και το πλάνο που καταρτίζεται ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου