Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Εύα Καϊλή: Είμαι αθώα, αισθάνομαι τρόπαιο, σκέφτηκα την αυτοκτονία

«Παίζει ρόλο και η εμφάνισή της, όλος ο πλανήτης θέλει συνέντευξη» λέει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή Haren, όπου την επισκέφτηκε η βουλευτής της Forza Italia, Deborah Bergamini, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν καθίσει. «Εκτιμώ το θάρρος σας», «Θάρρος;», «Ναι, το θάρρος. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου» όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Corriere Della Serra.

H κ. Καϊλή, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, δεν παραπονιέται πλέον για τις συνθήκες κράτησής της. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι δικηγόροι της έκαναν λόγο για βασανιστήρια, επειδή τις πρώτες 16 ώρες μετά τη σύλληψή της την είχαν αφήσει χωρίς νερό, στο κρύο. «Μετά την αναστάτωση των πρώτων ημερών, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει, ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την έναρξη του Qatargate όταν η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Francesco Giorgi, ενός κοινοβουλευτικού βοηθού που είχε εργαστεί στις Βρυξέλλες με τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κατέληξε επίσης στη φυλακή.

«Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου. Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Μετά κάτι μου έκανε κλικ» λέει χαρακτηριστικά. Στο μονόκλινο κελί της η Καϊλή έχει αρχίσει να μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτό», λέει, «θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».


Δημητρακόπουλος: Την κρατάνε για επικοινωνιακούς λόγους – Παίζει ρόλο και η εμφάνισή της

Για την απόρριψη του τρίτου αιτήματος αποφυλάκισής της Εύας Καϊλή μίλησε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Όπως είπε οι λόγοι που την κρατούν φυλακισμένη είναι επικοινωνιακοί.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για να αποδειχθεί η αθωότητά της, μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν. Ο λόγος που απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισής της δεν είναι ότι υπάρχουν στοιχεία ενοχής σε βάρος της που δεν επιτρέπουν στο δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη. Η μόνιμη αιτιολογία είναι ότι υπάρχουν σε εξέλιξη ανακριτικές έρευνες και μέχρι να ολοκληρωθούν δεν την αφήνουν ελεύθερη, γιατί μπορεί να καταστρέψει τα στοιχεία της ανάκρισης» είπε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

«Στην υπόθεση της κ. Καϊλή, η δικαιοσύνη δεν κινείται με τη λογική. Ο άνθρωπος που συμμετείχε σε όλα αυτά, έχει αποφυλακιστεί. Η κ. Καϊλή πληρώνει αυτή τη στιγμή τη σχέση της με τον σύντροφο της. την ερχόμενη Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα αποφυλακιστεί ο εγκέφαλος της υπόθεσης ο κ. Παντσέρι. Αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι να καταστρέψουν στοιχεία; Είναι πιο έντιμο να πουν ότι είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο η κ. Καϊλή, είναι ευρωβουλευτής, παίζει ρόλο και η εμφάνιση της, όσο φαίνεται περίεργο αυτό. Όλος ο πλανήτης ζητάει συνέντευξη από την κ. Καϊλή. Είναι μία παράμετρος και αυτή» ανέφερε.

«Την κρατούν προληπτικά»

«Κρατούν φυλακισμένη την κ. Καϊλή και θέλουν να περάσουν την αίσθηση ότι είναι αυστηροί με τους ευρωβουλευτές που παραβιάζουν το καθήκον τους. Το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτή τη στιγμή αφήνονται ελεύθεροι στις Βρυξέλλες άνθρωποι που διακινούν ναρκωτικά ή κάνουν άλλα. Αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι και είναι η κ. Καϊλή;».

Δειτε το βιντεο εδω

Μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα η κ. Καϊλή; «Θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί πρώτα ότι έχει διαπράξει αδίκημα στις Βρυξέλλες. Την κρατούν προληπτικά. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και θα το αναδείξουμε αυτό», είπε κλείνοντας ο γνωστός δικηγόρος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου