Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Πλεύρης για εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού

Ο ένας από τους δύο νοσηλευτές, που έπλυνε τη γυναίκα με το λάστιχο, δούλευε και στο Δαφνί και τέθηκε σε αργία

Την άθλια εικόνα στην οποία νοσηλευτές του Δημοτικού Ασθενοφόρου στον Ωρωπό πλένουν με λάστιχο 70χρονη γυμνή γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας σχολίασε στο Mega, στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Μιλάμε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοτούνται από το υπουργείο Υγείας». είπε.

«Ο ένας από τους δύο είναι υπάλληλος στο Δαφνί και παράλληλα είχε δικαίωμα να κάνει ιδιωτικό εργο. Παρόλο που την απάνθρωπη συμπεριφορά την κάνει ως ιδιώτης προφανώς δεν έχει θέση στο ΕΣΥ, ήδη έχει τεθεί σε αργία από χθες. Συνιστά μια συμπεροφορά που προσβάλλει το ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική προσέγγιση των διασωστών του ΕΚΑΒ. «Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι κι έχουν φοβερή ανθρωπιστική εκπαίδευση.

Δειτε το βιντεο εδω

 Ακόμα και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καθαρίσουν τον άνθρωπο για να μπει στο ασθενοφόρο, συμπεριφέρονται με απολύτως ανθρώπινο τρόπο», σχολίασε. Ο υπουργός Υγείας έθεσε αμέσως σε αργία τον έναν από τους δύο νοσηλευτές

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου