Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Λάρισας για Τέμπη: Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε σάκους με άψυχα σώματα

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, τα ρούχα μας μυρίζουν ακόμη καπνό» ανέφερε η Eλισάβετ Καρανίκα

Στη φονική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε την Ελλάδα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (1/3) η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Eλισάβετ Καρανίκα απευθύνοντας έκκληση για αίμα. «Όλες τις ώρες που ήμασταν εκεί, δεν υπήρχε ζωντανός» τόνισε.

Η Eλισάβετ Καρανίκα μίλησε στην ΕΡΤ για όλα όσα αντιμετώπισε όταν βρέθηκε στο σημείο της ανείπωτης τραγωδίας εξηγώντας: «Βρεθήκαμε στο σημείο του ατυχήματος με 20 εθελοντές από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την Κατερίνη. (Είδαμε) απόκοσμες εικόνες. Το ένα βαγόνι καιγόταν. Βοηθήσαμε όπως μπορούσαμε. Αυτό που μπορέσαμε και κάναμε ήταν να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική να μεταφέρει σάκους με άψυχα σώματα».

Περιέγραψε δε την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στο νομό της Λάρισας υπογραμμίζοντας ότι τους ζητήθηκε από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου να βοηθήσουν όσο υπάρχουν στο νοσοκομείο που δέχτηκε τους πρώτους τραυματίες και συγγενείς αγνοουμένων που δεν βλέπουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων στις λίστες των τραυματιών.

«Παραμένουμε εδώ με μεγάλο αριθμό εθελοντών. Είναι τραγικές οι εικόνες. Μια οικογένεια έχει χάσει δύο κόρες 20 χρονών. Είναι πολύ τραγικό» σημείωσε η Ελισάβετ Καρανίκα λέγοντας ότι ουδέποτε ξανά έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο.

«Μία ώρα μετά το συμβάν που βρεθήκαμε εμείς εκεί. Όλοι οι τραυματίες είχαν διακομιστεί ήδη. Εμείς όλες τις ώρες που ήμασταν εκεί, δεν υπήρχε ζωντανός» αποκάλυψε η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας.

«Τα ρούχα μας μυρίζουν ακόμη καπνό»

Όπως είπε έφτασαν στο σημείο μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο δεύτερο βαγόνι, το οποίο ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν και είχε βγει έξω από τις ράγες. «Οι δυνάμεις που βρήκαμε εκεί ήταν πολύ μεγάλες. Έγιναν όλα όπως θα έπρεπε να γίνουν» συμπλήρωσε.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω της φωτιάς. Τα ρούχα μας μυρίζουν ακόμη καπνό» σχολίασε.

Δειτε το βιντεο εδω

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας κάλεσε τον κόσμο να δώσει αίμα γιατί οι αναγκες των τραυματιών θα είναι μεγάλες και τις επόμενες ημέρες. «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με το Γενικό και μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό από τις 05:00 έχουν στήσει σκηνές στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει υπαίθρια αιμοδοσία από τις 09:00 άρχισε μέχρι τις 14:00. Θα είναι σήμερα, ίσως και αύριο γιατί το αίμα που χρειάζεται είναι μεγάλο. Οι τραυματίες είναι πολλοί. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των Λαρισαίων» δήλωσε,

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου