Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Αύξηση 9,4%

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη - «Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές»

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς λαμβάνει αύξηση κατά 9,4%, συμπαρασύροντας τα επιδόματα ανεργίας αλλά και όλες τις παροχές που συνδέονται με αυτόν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σχετική σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και όλους τους αρμόδιους παράγοντες και στις 11:00 αναμένονται αναλυτικότερα οι ανακοινώσεις από τον υπουργό.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση προχωρά στην 3η διαδοχική αύξηση κατά 9,4% από 1η Απριλίου θα φτάσει 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές και η νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Προσφέρει σημαντική ανακούφιση. Το τελικό ποσό που συμφωνήθηκε είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας αλλά είναι εντός των δημοσιονομικών Ορίων.

Δειτε το βιντεο εδω

Τώρα είναι η ώρα να στηρίζουν οι εργαζόμενοι με μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται όλοι», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου