Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε βάλει και τις προηγούμενες μέρες τρένο σε λάθος γραμμή

«Τι να κάνουμε μωρέ να προσέξουμε, γιατί είναι ο 59χρονος»

Αποκάλυψη βόμβα είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τον 59χρονο σταθμάρχη, το λάθος του οποίου έκοψε το νήμα της ζωής 57 ατόμων στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. 

Όπως αναφέρθηκε στο Mega ο σταθμάρχης φαίνεται πως είχε επαναλάβει το λάθος του και είχε βάλει σε λάθος γραμμή άλλο τρένο τις προηγούμενες μέρες.

Μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας από τα Παλαιοφάρσαλα προς τη Λάρισα υποστήριξε πως, αρκετές φορές είχαν μπει τρένα σε λάθος γραμμή και μάλιστα έλεγαν μεταξύ τους χαριτολογώντας «τι να κάνουμε μωρέ να προσέξουμε, γιατί είναι ο 59χρονος σταθμάρχης».

Ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του, όπου ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία ο δεύτερος σταθμάρχης. 

Δειτε το βιντεο εδω

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο κατηγορούμενος έφτασε στις 21:30 στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 22:00 και πριν από τις 23:00, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και εκείνος να δώσει κατάθεση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου