Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Πόσο θα μου λείψουν τα χεράκια σου» – Το συγκινητικό «αντίο» φίλης της Αναστασίας Αδαμίδου

Σήμερα στην Πάφο η κηδεία της φοιτήτριας 

Μετά τον σύντροφό της, συγκινούν οι φίλες της Κύπριας Αναστασίας Αδαμίδου με τα λόγια τους, που αποχαιρετούν την φοιτήτρια. 

Η άτυχη κοπέλα ήταν ένα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ήταν μόλις 24 ετών, οδοντίατρος που συνέχιζε τις σπουδές της κάνοντας μεταπτυχιακό. Σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου, η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδου θα πραγματοποιηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Η Αναστασία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε φύγει από τη Θεσσαλονίκη για εκδρομή με φίλες της στη Βουλγαρία και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα για ορκωμοσία μιας καλή της φίλης της. Έμελλε να είναι το τελευταίο ταξίδι της… Η Νάντια Κακουσάντζε ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο μιλά για την αδικοχαμένη κοπέλα: «Ποιος τόλμησε να σου πάρει αυτά τα όνειρα, ποιος τόλμησε να σε πάρει μακριά μας. Δεν θα σε αποχαιρετήσω μικρούλα μου, γιατί θα ζεις για πάντα στην καρδιά μου».

Το μήνυμα της φίλης της Αναστασίας Αδαμίδου

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ένα κορίτσι 19 χρονών και εγώ στα 28 θα γνωριζόμασταν κατά τύχη στο δεύτερο έτος οδοντιατρικής και θα δέναμε τόσο πολύ.

Η λίστα με τα ονόματά μας μας έβαλε δίπλα δίπλα και για πέντε χρόνια ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Σε κάθε εργαστήριο, σε κάθε κλινική, σε κάθε διάλειμμα, σε κάθε δύσκολη στιγμή, ήμασταν εκεί η μια για την άλλη, είτε λύνοντας απορίες, είτε κρατώντας την σιελαντλία ως βοηθοί.

Πόσο θα μου λείψουν αυτά τα μικρά ζεστούλικα χεράκια σου, που σε πείραζα και λέγαμε πόσο μοιάζουν αυτά με αυτά των παιδιών μου.

Θα μου λείψει αυτό το όμορφο χαμόγελό σου, με το οποίο με καλημέριζες λέγοντας μου “καλημέρα Ναντιούλα μου”, όπως χαρακτηριστικά με φώναζες.

Μου έλεγες σιγανά “έλα κόρη βγάζουμε selfie, ας τα έχουμε να θυμόμαστε” έλεγες, λες και τό ‘ξερες…..

Ήσουν σοβαρή όταν έπρεπε να ήσουν, αστεία εκεί που έπρεπε, ήσουν μια ευγενική ψυχή, ήσουν ένα κορίτσι που ξεχώρισες στην καρδιά μου.

Εδώ σε αυτή την φωτο, ήταν η πρώτη μας συνάντηση μετά το πτυχίο, που είχαμε τολμήσει να πούμε φωναχτά τα όνειρα μας, τα σχέδια μας. Είχες ήδη επιλεχθεί ως μεταπτυχιακή στον τομέα της προσθετικής, που τόσο ήθελες και τελείωσες και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια από τη μια διευκρίνισε ότι δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια και από την άλλη ζήτησε αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

H οικογένεια παρακάλεσε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την επιθυμία της και να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή. Αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο ενδιαφέρον, προσθέτει η οικογένεια, ωστόσο, σημειώνει, «θερμή παράκλησή μας όμως είναι αυτές οι πολύ ευαίσθητες προσωπικές στιγμές να μην τύχουν προβολής και δημοσιότητας».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου