Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τρία άτομα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ – Επτά περιμένουν εξιτήριο

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παραμένουν τρεις τραυματίες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αλλά και άλλα δύο παιδιά στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από το Βόλο με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι από τη μάχη που δίνει για τη ζωή» είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, η οποία βρέθηκε έξω από το Πανεπιστημιοακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Είναι η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και η Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση της, παραμένει όμως σταθερή και ελεγχόμενη, όπως λένε οι θεράποντες γιατροί» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Επτά αναμένουν εξιτήριο

Σε απλές κλινικές νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστυχήμα των Τεμπών, με την κατάσταση ορισμένων να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Δειτε το βιντεο εδω

«Πολλοί έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, οπότε αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης για την έκδοση εξιτηρίου και άλλοι (ασθενείς) χειρουργικής φύσεως, οπότε παραμένουν για νοσηλεία», ανέφερε η δημοσιογραφος. Σύμφωνα με δηλώσεις των θεραπόντων γιατρών μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου