Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γιάννης Βογιατζής: Πέθανε στα 89 του χρόνια ο σπουδαίος τραγουδιστής

Ο Γιάννης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Βογιατζής

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε το1934 και δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο, ενώ ήταν πρώτος ξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου