Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Εύη Φραγκάκη: «Αν ανοίξουν τα στόματα στον χώρο της δημοσιογραφίας, θα κλείσουν πολλοί όμιλοι»

"Έχει τύχει να μην προχωρήσω ή να μην εξελιχθώ περαιτέρω σε κάτι, γιατί καταλάβαινα ότι οι ορέξεις του τάδε διευθυντή ήταν κάποιες άλλες", παραδέχεται η Εύη Φραγκάκη.

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Μας» παραχώρησε η Εύη Φραγκάκη. 

Η γνωστή δημοσιογράφος και anchorwoman του Action24 ανοίγει τα χαρτιά της στην Κατερίνα Νινιού μιλώντας για την εμπειρία της στον χώρο των media αλλά και το φαινόμενο των παρενοχλήσεων και των ανήθικων προτάσεων.

«Δεν μου αρέσει αυτός ο «fake πόλεμος», του τύπου να βγω να κατακεραυνώσω την άλλη εκπομπή που έκανε ή είπε κάτι. Με το να ασχοληθώ με το τι κάνει ο απέναντι, είτε είναι ψυχαγωγία είτε ενημέρωση, τι θα κερδίσω;», αναφέρει η Εύη Φραγκάκη.

«Έχω ζήσει κατά κόρον τον ανταγωνισμό. Ζούσα τα στραπάτσα, τα θεωρούσα και λίγο φυσικά, γιατί ήξερα ότι μπαίνω σε έναν χώρο που δεν υπάρχει πολλή δικαιοσύνη και φιλική διάθεση.

Με στεναχωρούσε πολύ το ότι έβλεπα να υπάρξει εξέλιξη σε ανθρώπους που είχαν κάποιες «πλάτες», ενώ εγώ δεν είχα. Εμένα οι γονείς μου ήταν εκπαιδευτικοί, δεν μπορούσα ξαφνικά να γεννηθώ από στελέχη τηλεόρασης», περιγράφει αμέσως μετά η δημοσιογράφος.

«Ανταγωνισμό έχεις από την ώρα που μπαίνεις στον χώρο της τηλεόρασης, με το καλημέρα», τονίζει η Εύη Φραγκάκη.

Έχει βιώσει ποτέ της σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της εργασίας;

«Αν έβγαινε ποτέ το #metoo στον χώρο της δημοσιογραφίας, θα έκλειναν πολλοί όμιλοι. Γι’ αυτό νομίζω ότι δεν βγήκε κιόλας. Οι άνθρωποι στα δημοσιογραφικά έχουμε μάλλον αντιληφθεί ότι είναι μέρος της καθημερινότητας.

Δειτε το βιντεο εδω

Έχει τύχει να μην προχωρήσω ή να μην εξελιχθώ περαιτέρω σε κάτι, γιατί καταλάβαινα ότι οι ορέξεις του τάδε διευθυντή ήταν κάποιες άλλες. Δεν μου το ‘πε ποτέ όμως ευθέως κανείς, το κατάλαβα εγώ μετά», παραδέχεται η Εύη Φραγκάκη.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου