Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη για το Athens Pride: «Το πρόβλημα το έχει η κοινωνία, όχι αυτοί οι άνθρωποι»

"Θα πρέπει να πάψουμε να τους θεωρούμε και να τους αποκαλούμε "διαφορετικούς" και "διαφορετικότητα". 

Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Ελεονώρα Μελέτη.

Με αφορμή όσα είπε τηλεοπτικά ο Γιώργος Λιάγκας για το Athens Pride, η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να τοποθετηθεί μαζί με την πρωινή της παρέα στην εκπομπή MEGA Καλημέρα την Τετάρτη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, μάλιστα, προχώρησε σε ένα ξέσπασμα με σημαντικό μήνυμα.

Ειδικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Ίσως να μην χρησιμοποιούσα τον όρο «κλόουν» σε καμία περίπτωση, δεν χρειαζόταν, το καταλαβαίνω αλλά  παρόλα αυτά από τον Γιώργο. Αν βρίσκω ένα λάθος σε αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι το ότι γίνεται μια προσπάθεια αποδοχής του διαφορετικού. Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι και δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς προσπάθεια να αποδεχτεί κανέναν. Γιατί κανένας δεν είναι διαφορετικός. Εγώ θεωρώ λοιπόν ότι το αφήγημα έχει κάποια λάθη και πρέπει να ξαναπάει από την αρχή. Δεν υπάρχει διαφορετικός και για να γίνουμε αποδεκτοί όλοι θα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να μην είναι διαφορετικοί.

«Δηλαδή όταν το παιδί μου θα με ρωτήσει «γιατί αυτός είναι ντυμένος έτσι;», η απάντηση δεν είναι «γιατί αγάπη μου είναι διαφορετικός και πρέπει να αγαπάμε την διαφορετικότητα». «Γιατί έτσι θέλει, μωρό μου και έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει» θα είναι η απάντηση».

«Αυτό είναι το πρόβλημα και ο Γιώργος έχει δίκιο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν να είναι κάτι διαφορετικό που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια κοινωνία. Το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί οι άνθρωποι, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας. Και αν θα πρέπει να γίνει κάτι, θα πρέπει να υπάρξει παιδεία από το μηδέν μέχρι το τέλος έτσι ώστε η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να αποδεχτεί. Αποδέχεται αυτός που έχει το πρόβλημα και το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται. Δεν το έχουν οι άνθρωποι αυτοί. 

Δειτε το βιντεο εδω

Θα πρέπει να πάψουμε να τους θεωρούμε και να τους αποκαλούμε «διαφορετικούς» και «διαφορετικότητα». Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα» συμπλήρωσε, επίσης, η Ελεονώρα Μελέτη για το Athens Pride στο MEGA Καλημέρα το πρωινό της Τετάρτης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου