Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Μαρία Αλιφέρη: «Πήγα και ήρθα στην κυριολεξία, παιζότανε αν θα ζήσω ή όχι»

Καθηλώνει η Μαρία Αλιφέρη με την εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγείας της.

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Αλιφέρη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στο παρελθόν, την απώλεια αγαπημένων της προσώπων και την ιδέα του θανάτου.

Είχατε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο παλιότερα. Φοβηθήκατε για τη ζωή σας τότε;

Πήγα και ήρθα στην κυριολεξία. Για τρεις μέρες παιζότανε αν θα ζήσω ή όχι. Είχα μείνει στην εντατική συνολικά πέντε μέρες. Το ατύχημα προήλθε από φταίξιμο 100% άλλου αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Πήγα και ήρθα. Είχα τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά. Τα πάντα μου. Στα πόδια μου είχα 12 κατάγματα, στον θώρακα 10 κατάγματα. Ήρθα αντιμέτωπη με τον θάνατο. Οι άνθρωποι ξεχνιόμαστε και δεν λέμε μια συγγνώμη και ένα ευχαριστώ τώρα που είμαστε ακόμα εδώ. Δεν λέμε στοιχειώδη πράγματα γιατί νομίζουμε ότι θα είμαστε και αύριο και μεθαύριο.

Ήταν η πρακτική επιβεβαίωση όλων όσων πίστευα και αυτό για μένα ήταν πολύ σπουδαίο. Δεν είδα το τούνελ που λένε. Ήμουν σε καταστολή για μέρες κι είχα πλήρη επίγνωση τους ποιος έρχεται, ποιος φεύγει και τι λέει… γιατί κανονικά δεν επικοινωνείς. Αυτό που θυμάμαι στη βαθιά καταστολή που ήμουν, ήταν ότι έλεγα «Θεέ μου, ότι θέλεις εσύ, να μείνω ή να φύγω» παρόλο που ήμουν σε καταστολή είχα επίγνωση και αυτό το θυμάμαι. Τελικά η ζαριά έπεσε στο να μείνω. Εγώ ήμουν έτοιμη και για το ένα και για το άλλο.

Σας τρομάζει η ιδέα του θανάτου γενικά;

Όχι δεν με τρομάζει καθόλου. Ο ψυχικός θάνατος με τρομάζει όχι ο βιολογικός. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς. Φυσικά και η απώλεια δικών μου ανθρώπων με πονάει. Άλλο όμως το πενθώ όμως και άλλο το τρομάζω. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τον θάνατο γιατί αλλιώς καταστρέφουμε τη ζωή μας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου